Aluminium gevelladders

Wij produceren en monteren aluminium gevelladders in diverse uitvoeringen. Gevelladders zijn verrijdbaar over een railtraject op het dak of aan de gevel van het gebouw. Afhankelijk van de bouwkundige constructie, kunnen railsystemen vast worden verankerd of vrij op de dakbedekking worden gelegd.

Gevelladders met railsysteem
Een aluminium gevelladder is standaard voorzien van een middenrail beveiliging, volgens norm NEN-EN 353-1. Hier kan de gebruiker zich via een vangwagen aan zekeren tijdens de werkzaamheden. Op elke verdieping wordt een wegklapbaar werkbordes gemonteerd, waarop de gebruiker staande zijn werk kan uitvoeren. Hiermee is een goed stavlak beschikbaar.

Verankerd railsysteem
Wanneer een railsysteem vast verankerd wordt, worden de ondersteuningen bevestigd aan de beton- of staalconstructie van het gebouw. Wij leveren daarbij ook voorzieningen voor de waterdichte afwerking van de ondersteuningen. Het voordeel van een verankerd systeem is, dat deze veel belasting aan kan.

Tevens kunnen wij trekproeven uitvoeren om de bestaande railsystemen te testen

Vrij railsysteem
Bij een vrij opgelegd railsysteem wordt het railprofiel bevestigd op prefab betonnen raildragers, die los op de dakbedekking worden gelegd. Ter bescherming van de dakbedekking en voor een goede drukverdeling, worden onder betonnen raildragers rubbergranulaat tegels gelegd.

Regelgeving Gevelladders
Onze gevelladders voldoen vanzelfsprekend aan de huidige normen en wetgeving en worden geleverd met een ingebruikname keuring door een onafhankelijk keuringsinstituut.

Meer informatie aluminium gevelladders
Neem contact met ons op voor meer informatie over onze aluminium gevelladders.